'Zwart op wit' grafiek van Piet Wiegman en Frans van den Berg in Museum Thorn

 
Grafiek, vooral lino’s en houtsneden, van Frans van den Berg en Piet Wiegman zijn nog tot 1 juli te zien in het Museum in Thorn. Beide kunstenaars hebben in Thorn gewoond en gewerkt, een tijdlang zelfs in het zelfde huis met atelier aan de Trippaardstraat. Piet Wiegman (1885-1963) van 1922 tot 1929,  Frans van den Berg (1919-1989) van 1965 tot 1983. Eerder woonde Frans in de oude molen Zeldenrust in Thorn, na de Trippaardstraat in de Bogenstraat en in een aanleunwoning van het zorgcomplex Sterrenbosch Thorn.
Beide kunstenaars hebben in Thorn een gevarieerde collectie zwart-wit prenten gemaakt, met sociale en religieuze thema’s, landschappen en gelegenheidsgrafiek zoals geboortekaartjes.
 
 - Deze piëta is een linosnede van Frans van den Berg. 

Lees verder

Nog meer werk

Naast de in Wessem teruggevonden werken van wie de eigenaren gezocht worden, zijn er ook nog enkele andere werken, die in de inventarislijst voorkomen, maar waarover verdere gegevens ontbreken. Daarom de vraag: wie weet waar de zes hier afgebeelde werken van Frans van den Berg zich nu bevinden en/of wie de eigenaar is. En wellicht wil de (nieuwe) eigenaar dan kontakt opnemen met het secretariaat van de stichting, zoals dat op deze site is vermeld. Zodat de inventarislijst kan worden geactualiseerd.
 
Op de foto: De gouache Herten was eerder in de collectie van mevr. Linssen uit Herten.

Lees verder

Eigenaren gezocht van werken

Al het werk van Frans van den Berg, tekeningen, schilderijen, gouaches, aquarellen, grafiek, monumentaal en beelden, voorzover bij de stichting bekend, is opgenomen in de inventarislijst. Maar soms raken werken weer uit het zicht, doordat eigenaren verhuizen en dat niet doorgeven, schilderijen worden verkocht of wanneer bij overlijden van een eigenaar er stukken naar erfgenamen gaan. Daarom zoekt de stichting kontakt met de eigenaren van een aantal werken zoals het afgebeelde portret van dokter Van den Oever uit Thorn.
 
Op de foto:  Dokter Van den Oever uit Thorn/Wessem, 1968, olieverf.

Lees verder

Ⓒ Stichting Frans van den Berg